Nieuws

Waterpret in het zwembad van Magnushof

Sinds twee maanden is het zwembad van Magnushof een waterpret paradijs voor de bewoners van het kleinschalig wonen in De Trambaan. Verschillende bewoners van De Trambaan gaven aan van zwemmen te houden. Het zorgteam en de bewegingsagoog van De Trambaan zijn daarom aan de slag gegaan om voor de bewoners het zwemmen te realiseren in het zwembad van Magnushof.

Solliciteren via VR

Innovatie in de zorg, een relevant onderwerp in deze tijd én wij spelen daar als werkgever graag op in. Hoe voer je een sollicitatiegesprek door middel van de nieuwe technieken die deze wereld te bieden heeft? Met een VR Bril! Door middel van Virtual Reality (VR) waan je je in een realistische omgeving met bewoners en maak je daarin keuzes die jouw ervaring bepalen. Sandra zette de VR bril op om 20 minuten lang in de 360 graden wereld van meneer Visser te stappen. In deze omgeving is het je eerste werkdag als Verzorgende IG en neemt een collega je mee in het ochtendritueel.

Eindelijk weer weg met de duofiets!

Veel locaties beschikken over een duofiets, waardoor vrijwilligers, mantelzorgers, familie en collega’s met bewoners op pad kunnen. Sinds juni mag er gelukkig weer worden gefietst, iets wat Jan Brouwer, vrijwilliger in Magnushof, erg heeft gemist.

Bewoners maken kennis met voeding uit andere culturen

Op verschillende afdelingen hebben bewoners kennis kunnen maken met gerechten uit Vietnam, Indonesië, Duitsland en Rusland van medewerkers uit de keuken. Best spannend, omdat veel van onze cliënten graag een AVG’tje ziet als avondeten.