Wat speelt er
binnen Samen

Hans Groenendijk neemt afscheid van Samen

Hans Groenendijk neemt in juni dit jaar afscheid van Woonzorggroep Samen. Hij was ruim tien jaar voorzitter van de Raad van Bestuur. Hans staat binnen Samen en in de regio bekend als een zeer betrokken bestuurder en een initiator voor nauwe samenwerking. Als voorzitter was hij een mooi visitekaartje voor Samen en als vertegenwoordiger van de ouderenzorg in de regio. Een mooi moment om samen met hem stil te staan bij deze periode die met een wel heel kenmerkend jaar afgesloten wordt.

Je hebt in het verleden Gezondheidswetenschappen/Epidemiologie gestudeerd en bent directeur geweest van de GGD in Kennemerland. Hoe heeft dit jou het afgelopen jaar geholpen? “Net zoals nu was de GGD toen verantwoordelijk voor grootschalige hulpverlening bij ongevallen en rampen. Ik ben daar getraind in hoe om te gaan met crisissituaties en hoe te handelen. Vanuit de epidemiologie maak je afwegingen op groepsniveau in plaats van vanuit het individu. Met die blik kijk ik dan ook naar de hele Corona situatie, dit heeft mij zeker geholpen.

Vaccineren, vanuit de ogen van onze prikkers

“De vaccinatiedag is best hectisch”, vertellen Joyce Boelen en Kim Minkema, prikkers bij Samen. “Er gaat sowieso al veel aan zo’n dag vooraf. In een zeer korte tijd zijn we geschoold in het klaarmaken en zetten van de vaccinaties. Daarnaast moesten er planningen gemaakt worden. Afdeling Kwaliteit heeft alle locaties ongelofelijk goed ondersteund in het hele proces en ons veel werk uit handen genomen”, aldus Kim. “De eerste vaccinatiedag verliep wat moeizamer dan de tweede. We moesten er allemaal nog inkomen, dat ging gelukkig heel snel!” Ook bij Joyce verliep de eerste vaccinatiedag wat rommeliger. “Onze locatie is één compartiment, waardoor bewoners op gepaste afstand bij elkaar mochten zijn. Dat werd alleen iets té gezellig. De bewoners gingen gezellig koffie drinken met elkaar in de vaccinatieruimte. We hebben ze weg moeten sturen.”

Zowel Joyce als Kim zijn trots dat ze een bijdrage hebben kunnen leveren aan de corona situatie. “We hebben er met de hele locatie alles aan gedaan om de vaccinatiedagen zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit gold voor alle medewerkers van de zorg en facilitair alsook de teamleider en de ondersteunende diensten. Iedereen was er om te helpen.” Kim en Joyce kijken met tevredenheid terug op de vaccinatiedagen. En zullen het ‘blauwe smurfenpakje’ niet gauw vergeten.

Samen Stones

Heb jij er al eens één gevonden? Een vrolijk beschilderde steen ergens verstopt langs de kant van een voetpad of in het park? De happy stone. Ze zijn bedoeld om een glimlach op het gezicht van de vinder te toveren. De vinder mag de steen houden, maar kan deze op zijn beurt ook weer ergens verstoppen. Meerdere locaties van Samen doen mee aan deze leuke hype. Het project heeft de naam Samen Stones gekregen. Met deze activiteit hebben we twee vliegen in een klap: een creatieve activiteit met onze bewoners en een heerlijke wandeling in de buitenlucht. Heeft jouw locatie ook al Samen Stones of heb jij ze al gevonden?

Pilot positieve gezondheid: het gesprek

De pilot positieve gezondheid in de thuiszorg, stond al een tijdje op de planning, toen kwam Corona. Waar veel andere projecten on-hold kwamen te staan, werd de positieve gezondheidsbenadering wel geïntroduceerd in de thuiszorg.

Positieve gezondheid is een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte zelf. Hierin wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren.

Wilma Levendig, consulent Positieve gezondheid, vertelt: “Begin dit jaar zijn we gestart meteen pilot Positieve Gezondheid bij thuiszorgteam Dirkshorn – St. Maarten waar we medewerkers zijn gaan trainen om een positief gezondheidsgesprek te voeren. Het gesprek wordt gevoerd op basis van de zes pijlers van positieve gezondheid: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks leven. Medewerkers leren verschillende gesprekstechnieken om het gesprek open in te gaan, zonder vooraf al een idee te hebben van de uitkomst.

De Luisterlijn van Samen

‘Dit gesprek is vertrouwelijk, toch?’ ‘Op mijn afdeling is er iemand besmet, maar ik heb zelf ook een kwetsbare echtgenoot. Wat moet ik doen? Kan ik blijven werken?’ ‘Ik heb zelf Corona gehad en het schiet maar niet op met mij. Ik ben zó moe. Hoe hou ik het vol?’ ‘Ik wil even sparren met iemand.’ ‘Ik maak me zorgen over…..’ ‘Ik zie dat mijn collega zich niet altijd aan de voorschriften houdt… wat moet ik doen? ‘Wil ik wel gevaccineerd worden? Ik durf bijna niet te zeggen dat ik daarover twijfel’. ‘Even een groot compliment aan Samen hoe ze het hebben geregeld rondom de opvang voor medewerkers’ ‘Ik moet even mijn verhaal kwijt, mijn hoofd zit zó vol…….’ ‘Ik maak me zó kwaad over….’

De geestelijk verzorgers van Samen hebben in de eerste Corona-golf het initiatief genomen voor de Luisterlijn. Het idee was: een luisterend oor vanuit Samen voor elke medewerker van Samen in deze bijzondere tijd. De bijzondere tijd blijft maar aanhouden, dus de Luisterlijn blijft ook beschikbaar. Vertrouwelijk en op werkdagen van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar. Wat we merken bij de Luisterlijn (bestaande uit psycholoog Hanneke van Baar en geestelijk verzorgers Anita Witte, Christel Bakker, Jos Timmerman en Kirsten Müller) is dat veel medewerkers al steun vinden bij hun collega’s op de werkvloer.