Het nieuwe samenwerken

De wereld wordt steeds digitaler. Ook als organisatie en medewerker van Samen is het belangrijk hierin mee te gaan. Vanuit het project ‘Het nieuwe Samenwerken’ wordt hard gewerkt om Samen klaar te maken voor de digitale toekomst, zodat we nog beter op nieuwe ontwikkelingen in kunnen spelen en makkelijker op afstand kunnen (samen)werken. Onderdelen van het nieuwe samenwerken zijn: iedereen een eigen mailadres, vernieuwd ISA, Nieuwe FMIS en veranderingen bij servicebalie ICT.

Heb je vragen over het nieuwe Samenwerken, mail dan naar: Het.nieuwe.Samenwerken@wzgsamen.nl Bekijk onderstaande video voor meer info.

Afscheid van Aly Vader

Op 18 maart hebben we Aly uitgezwaaid. Zij is met pensioen gegaan. Welverdiend. Bij haar afscheid heeft ze een cadeau aan Magnushof gegeven: twee baarkleden. Dit zijn kleden die over een kist van een overleden bewoner worden gelegd als de bewoner uitgeleide wordt gedaan. In een Doodgewoon Gesprek kan aan de bewoner worden gevraagd aan welk kleed hij of zij de voorkeur geeft. Of, als de bewoner het zelf niet meer kan aangeven, kan de familie kiezen.

In memoriam Monique Dootjes, kwaliteitsverpleegkundige, Noorderlicht

Als donderslag bij heldere hemel kregen wij op vrijdag 27 november een bericht wat bijna niet te bevatten was. Monique is er niet meer. Monique, we hebben je leren kennen als een bevlogen collega. Het belang voor onze cliënten en goede zorg en welzijn voorop. Steun voor je collega’s, eerlijk, oprecht maar ook duidelijk: je kon er wat mee. Als mens warm, betrokken, sociaal, het beste voor met een ander en niet onbelangrijk met zeer veel humor! Wat missen we je enorm ‘Dootjes’, Liefs, Judith Raven, Monique Seekles en je collega’s van Noorderlicht

Overgangsconsulente Joyce van Stralen

Mijn naam is Joyce van Stralen. In 2017 ben ik gestart met de opleiding Verpleegkundig overgangsconsulente aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Sinds april 2018 ben ik BIG geregistreerd verpleegkundig overgangsconsulente.

Koffiehuis ’t Middelpunt

We kijken ernaar uit, wanneer de maatregelen het weer toelaten, om koffiehuis ’t Middelpunt te openen in De Bron in Schagen. Wij zijn benieuwd hoe het koffiehuis gaat lopen en wat onze gasten (bewoners, bezoekers en medewerkers) ervan gaan vinden.

Wat kun je straks vinden bij ’t Middelpunt?

 • Verschillende soorten koffie en thee;
 • Diverse soorten belegde broodjes;
 • Verse gebakjes en koekjes;
 • Soep van de dag;
 • Smoothies en seizoensfruit.

Onze producten variëren regelmatig! Wij kijken er met plezier naar uit om u te mogen ontvangen in het koffiehuis ‘t middelpunt. Met vriendelijke groet, Nawal, Cateringmedewerker in De Bron

Ommetje App

Je hoort er van alles over: het ommetje. Vele collega’s hebben zich al aangesloten en gaan met elkaar de strijd aan voor de meeste punten. Op het moment van schrijven staat Maria Mater aan kop, gevolgd door De Elshof en BAS/MT. Christina Ligthart is één van de fanatieke lopers van Maria Mater, nu de nummer 15 van de ranglijst van collega’s.

Christina werkt als Verzorgende IG in Maria Mater en woont zelf in Winkel. Samen met vriendinnen en collega’s doet ze soms wel drie keer per dag een ommetje. Op een vrije dag loopt ze soms wel 15 tot 20 kilometer.

Ze heeft veel rugklachten legt ze uit en is al verschillende operaties ondergaan aan haar rug. “Ik vond het altijd al erg lekker om te lopen, dit helpt ook mijn klachten verminderen omdat ik in beweging blijf en mijn spieren sterk houdt”, vertelt ze.

Samen Fitness

Sinds februari 2021 is ons team Samen fitness compleet! Wij stellen aan jullie voor van links naar rechts:

 • Roel van Kessel
 • Romy Keppel
 • Giel Bruin
 • Maureen van der Werff
 • Eva Sophia Hamers
 • Esther Bakker

Wij hopen jullie in de toekomst weer te ontvangen in onze opgeknapte fitness ruimte! Met prachtige witte muren, nieuwe muurfoto’s en nieuw computerscherm. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!

Naast de Fitness zijn wij ook te vinden op de verschillende KSW locaties en GRZ binnen Samen als bewegingsagoog. Wij verzorgen hier de beweeggroepen en op aanvraag de individuele sportlessen voor de cliënten.

Samen vrienden loterij

Huh? VAR? Wat is dat?

Laat als verpleegkundige of verzorgende je stem horen én kom op voor de belangen van je beroepsgroep.  Dát is wat de VAR doet!

Binnen Samen is een enthousiaste groep die zich warm maakt voor belangrijke onderwerpen zoals:

 • FFP2 maskers, wel of niet?
 • Inspraak nieuwe verpleegkundige functies
 • Adviesvraag bij het kwaliteitsplan
 • Corona-fase-plan

Dit is een kleine greep uit wat wij doen als VAR. Houd de volgende samenspraak in de gaten voor meer informatie! Groetjes, Annemieke Verresen Marjolijn Mouton Rosalie Peperkamp Yvonne Oppenhuis Marloes Jonkmans Nanja Zon Claudia Potveer