De Zandstee

Hoe trots kun je zijn op je team?

Ik denk dat alle teamleiders dit gevoel wel kennen! Ik wil hier in deze Samenspraak wat extra aandacht aan geven. Een heftige periode hebben we achter de rug, waarin ook De Zandstee werd getroffen door Corona. Heftige tijden voor bewoners, maar ook voor medewerkers. Die bang zijn om ook besmet te raken. Bang om Corona over te dragen aan hun kinderen met astma, partners met COPD of hartklachten.

Scroll naar beneden om de hele brief van Esther te lezen

Hoe trots kun je zijn op je team?

Ik denk dat alle teamleiders dit gevoel wel kennen! Ik wil hier in deze Samenspraak wat extra aandacht aan geven. Een heftige periode hebben we achter de rug, waarin ook De Zandstee werd getroffen door Corona. Heftige tijden voor bewoners, maar ook voor medewerkers. Die bang zijn om ook besmet te raken. Bang om Corona over te dragen aan hun kinderen met astma, partners met COPD of hartklachten. Ondanks deze angst is er niet 1 medewerker geweest die zich ziek heeft gemeld.

Samen zijn wij ervoor gegaan ook al kregen wij een uitbraak en moest de gehele locatie in isolatie. Iets wat heel veel van medewerkers heeft gevraagd. Drie diensten extra per dag werden er ingezet en iedereen die bereid was om extra te werken. De bewoner stond voorop, hoe slepen wij onze bewoners door deze periode heen? Dagelijks 1 op 1 contact, zingen op de gang, bingo, een quiz, bewegen op de gang, happy hour met tosti’s of warme wafels met aardbeien. En dan de datum dat we Corona vrij waren, wat een succes! Dit werd een geweldige dag die met gebak voor alle bewoners en medewerkers gevierd werd. Direct werden de plannen aangepast. Bewoners mochten dagelijks op het terras zitten, heerlijk weer naar buiten, uren zaten zij daar, maar dat niet alleen elke dag mochten bewoners samen met een medewerker een rondje lopen en wat hebben zij hiervan genoten!

Lees hieronder verder

Net als je denkt als team nu hebben we even wat rust, staan wij negatief in de media. Er worden dingen gezegd die niet waar zijn, die niet kloppen. Maar hoe ga je hier als team mee om? Vervelende telefoontjes, aangesproken worden op straat of in de supermarkt, een gevoel van onveiligheid.

Maar dan is daar de steun, de steun van alle andere collega’s, van andere teams, collega’s die we persoonlijk vaak niet kennen, maar die allemaal de moeite hebben genomen om ons als team een kaartje te sturen! Huilend en vol emotie worden de kaarten voorgelezen, wat doet het ons  goed! Wat zijn wij hier blij mee! Dit is SAMEN en SAMEN staan wij sterk en ook hier komen wij als team weer doorheen, mede dankzij jullie steun!

Want wat een kanjers lopen er toch in die Zandstee en wat doen jullie het goed elke dag weer! Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk, omdat ik met jullie samen mag werken en wat ben ik daar trots op! Dus hou vol toppers, want ook hier komen we samen weer doorheen!

Lieve groeten,

Esther