Wat speelt er
binnen Samen

Ontwerpen nieuwbouw in Hippolytushoef

Net voor de zomervakantie werden de nieuwe ontwerpen voor de nieuwbouw in Noorderlicht aan bewoners, familieleden, medewerkers, vrijwilligers, stakeholders en de buurt gepresenteerd. Het huidige Noorderlicht zoals we dat nu kennen, wordt in het tweede kwartaal van 2020 gesloopt en zal plaatsmaken voor twee nieuwe gebouwen; elk met ruimte voor 32 appartementen.

De werknamen voor de gebouwen zijn ‘Parklaan’ en ‘Parkhof’. Dit zijn niet de definitieve namen, tegen de tijd dat de nieuwbouw gereed is zal er een prijsvraag volgen voor de namen voor deze gebouwen.

Wat is de OR?

De OR is een gekozen medewerkersvertegenwoordiging die de belangen van de medewerkers in de organisatie behartigt.

Hoe de OR dat doet is vastgelegd in de Wet op de Ondernemingsraden.

De OR van de Woonzorggroep Samen bestaat uit 15 leden.

Elke 3 jaar zijn er verkiezingen voor de OR. Medewerkers kunnen zich kandidaat stellen, en ook de vakbonden kunnen kandidaten voordragen.

De Waakmand

Op onze oproep voor ideeën voor artikelen in de Samenspraak reageerden veel collega’s; zo werden we onder andere getipt om contact op te nemen met Anneke Sintenie. Zij ontwikkelde voor KSW De Trambaan de Waakmand, speciaal bedoeld voor de familie van bewoners om ze bij te staan in de moeilijke laatste levensfase. Anneke, Verzorgende IG en aandachtsvelder voor de Palliatieve Zorg bij Kleinschalig Wonen op de Trambaan legt uit:

Gezichten van Samen

Al vele collega’s hebben inmiddels als gezicht van Samen de revue gepasseerd op Facebook, LinkedIn, Instagram en Twitter. Ook in vlogs zien laten we zien wat werken bij Samen inhoudt. Dit alles met als doel om te laten zien hoe leuk het is om bij Samen te werken!

Ben jij gelovig?

Af en toe wordt me die vraag gesteld en eerlijk gezegd aarzel ik altijd om ja te antwoorden. Ik ben waarschijnlijk te bang om in een hokje te worden gestopt. Dekseltje erop en klaar. Waardoor de deur gesloten wordt voor een echt gesprek. Natuurlijk stel ik die vraag ook aan onze bewoners, maar dat doe ik dan vooral om te weten of zij of hun naasten steun beleven aan hun geloof. Het kan ook zijn dat het geloof hen in de weg zit in het omgaan met de situatie waarin ze terecht zijn gekomen.

}