Parkhuis

Enkele maanden geleden is Angelapark Kleinschalig Wonen te Warmenhuizen omgedoopt tot Parkhuis. Dit om het zelfstandige karakter van deze locatie te benadrukken. Parkhuis heeft vier kleinschalige woningen met ieder 7 bewoners. Er is een ruime tuin waar de bewoners lekker buiten kunnen lopen, zitten of tuinieren.


Scroll naar beneden om verder te lezen

Vrijwilliger Anneke Smit

Anneke Smit is één van de vaste vrijwilligers in huisje 84. Ze is vanaf het begin van deze locatie betrokken als vrijwilliger.


“Ik kom hier wekelijks. We beginnen met het ontbijt verzorgen dan heeft de zorg tijd om de bewoners te helpen met wassen en aankleden. Daarna doen we samen ochtendgymnastiek waarna we samen liedjes gaan zingen. Uiteraard gevolgd door een kop koffie. Bij mooi weer gaan we lekker wandelen, boodschappen doen of even naar het park. Een favoriete activiteit is het afmaken van spreekwoorden, dan zijn er bewoners die heel fanatiek worden!"


"Ik hou echt van deze bewoners, als ik ze een tijdje niet zie dan mis ik ze echt. De meiden die hier werken zijn ook echt fantastisch. Ik heb het hier enorm naar mijn zin!”


Scroll naar beneden om verder te lezen

Werken bij Parkhuis

Marjolein en Ivonne werken in Parkhuis vanaf de start van deze kleinschalig wonen locatie vier jaar geleden. Vol enthousiasme vertellen ze:


“Zorg en welzijn lopen hier in Parkhuis door elkaar heen. Dit maakt, juist ook door het kleinschalige karakter, dat je een heel persoonlijk contact hebt met de bewoners. We runnen echt samen het huishouden, je bent betrokken bij de bewoners en bij elkaar. Wat dat betreft wonen we hier echt in het dorp!"


"We hebben veel verschillende taken. We organiseren activiteiten voor Parkhuis en sturen de vrijwilligers aan. We doen alles samen ook met de zorg. Je mening telt hier in Parkhuis echt mee en we gaan heel warm met elkaar om.”


Scroll naar beneden om verder te lezen

Wonen in Parkhuis

Mevrouw Pronk woont nu een jaar in Parkhuis.


“Wonen hier in Parkhuis is erg leuk, al is het soms ook wel druk met veel mensen. Ik help heel veel mee in de huishouding met wat er maar nodig is; de tafel dekken, opruimen of helpen met koken. Ik heb hier een fijne kamer en ben gek op bloemen dus die heb ik vaak staan."


"Ik ben geboren in Kalverdijk maar heb vervolgens heel lang op de boerderij in Warmenhuizen gewoond. Ik heb vier kinderen, waarvan één dochter en een heel aantal kleinkinderen. Ze wonen gelukkig allemaal in de buurt. Samen met mijn dochter fiets ik graag op de duo-fiets, zo hebben we onlangs nog meegefietst met de Tour de Sous in Warmenhuizen.”

}